Info til dit besøg

Åbningstider

Fra den 27/4 til den 22/9.
Haven: Fra kl. 10-18.
Café og butik: Fra kl. 11-17. (Køkkenet lukker kl. 16.45)

Vi har to picnicområder med grill til fri afbenyttelse, I skal dog selv tage kul med. I kan også spise medbragt mad ved dyrefolden, Tumlegården og mange andre steder.

Caféen og butikken lukker kl. 17, så når I ønsker at bestille aftensmad i vores café, kan I bestille den inden kl. 16 og hente maden inden kl. 17. 

Sommersæson for grupper / busselskaber:
Alle dage fra den 27/4 til den 20/10 – efter aftale med caféen.

Jul: Alle dage fra den 29/11 til 22/12 – efter aftale med caféen.

Til jul skal I, fra mandag til torsdag, være min. 30 personer. I kan opleve de smukke oplyste julehaver, spise frokosten eller drikke kaffen i caféen, besøge vores 200 m2 store gavebutik og hilse på dyrene i dyreområdet. Fredag, lørdag og søndag har vi også spændende boder i juleladen.

Fra den 12/10 til 20/10.
Haver, café og butik: Fra kl. 11-17.
Lørdag den 19/10 (Monsterburger-aften): Fra kl. 11-19.
(Butikken lukker kl. 18).

Læs mere om Halloween hér

Fredag, lørdag og søndag fra den 29/11 til 22/12. Alle tre dage fra kl. 14-18.30, men I er velkomne til at går i haverne til kl. 19. Vi har også åbent lørdag den 28/12 fra kl. 14-18.30.

NB: Der er også boder og børneaktiviteter på fredage, og I må tage hund med – men kun på fredage. Føre- og servicehunde er altid velkomne.

Er du ikke glad for mange mennesker er fredag altid en god dag, der kommer normalt ikke så mange gæster. Lørdag kommer der oftes flest gæster, men alt er afhængig af vejr og vind.

Entrépriser

Voksne: 125 kr.

Senior 65+: 115 kr.
Børn (2-12 år): 90 kr.
Familiebillet: 2 voksne og max 3 børn 385 kr.
Grupper over 15 personer:
110 kr.
Grupper over 35 personer: 100 kr.
Grupper over 60 personer: 95 kr.

Børn i en grupper over 15: 85 kr.
Børn i en grupper over 35: 80 kr.

Vi tager i mod ledsagerkort. Én ledsager pr. kort.

Voksne: 240 kr. 
Senior 65+: 220 kr. 
Børn (2-12 år): 170 kr. 
Familiesæsonkort (2 voksne og 2-3 børn): 725 kr.

Rabat på sæsonkort frem til den 5. maj:
10 kr. på barn, voksne og 65+.
20 kr. på familiesæsonkor
t.

Sæsonkort til 2024 gælder fra den 27/4 til den 28/12 i åbningstiden, og de er personlige.

NB: Du kan ikke købe sæsonkort online, du kan købe det, når du besøger os. Ønsker du at købe det som gave, kan du skrive til bh@birkegaarden.dk. Vi laver sæsonkortene manuelt.

30% på sæsonkortpris. Prisen udregnes ud fra hvor mange beborer/brugere der er på institutionen – det udregnes IKKE ud fra hvor, mange I kommer ad gangen. Institutionskortet er ikke personligt. Personalet medregnes ikke, de er gratis.

Kortet gælder på hverdage fra mandag til fredag. Ønsker I at besøge os i en weekend eller på en helligdag, kan I skrive til kontoret på bh@birkegaarden.dk senest en uge før og aftale nærmere. Kortet gælder for én sæson fra den 29/4 til den 19/12.

Skriv en mail til bh@birkegaarden.dk hvis I overvejrer at købe et institutionskort. I skal oplyse hvor mange beboer/brugere der er plads til på jeres institution, så udregner vi en pris. Prisen udregnes ud fra sæsonkortprisen for 65+, med mindre det drejer sig om børn mellem (2-12 år).

NB: Hvis kortet misbruges af medarbejdere, der evt. kommer med egen familie, bliver kortet inddraget (uden tilbagebetaling for resten af sæsonen).

Billetterne gælder ikke til en bestemt dato i år, og du kan også købe billetter, når du ankommer.

Har I spørgsmål ang. onlinebilletter, skal I henvende jer til Billetsalg.dk på 71 99 31 22 eller info@billetsalg.dk, de står for den del, også hvis du ønsker at få refunderet billetterne – det koster dog 25 kr. pr. billet!
I kan desværre ikke betale med jeres Mastercard kredit – og er Mastercardet tilknyttet MobilePay, kan I heller ikke betale med MobilePay.
I skal købe min. 3 billetter, før der er en besparelse ved at købe billetterne online.

I kan selvfølgelig betale med Mastercard, MobilePay, Visa, Dankort etc., når I køber billet ved ankomst til Birkegårdens Haver – samme gælder i butikken og caféen.

Faciliteter og tilgængelighed

Birkegårdens Haver er indrettet så tilgængeligt som muligt. Haven er overalt anlagt med brede gange. Vær opmærksom på at underlaget varierer, fra hård grusbelægning til stier med perlegrus. 

Der er god plads til, at kørestole kan komme rundt i caféområdet. Og så har vi 2 store handicaptoiletter.

Kørestole og rollatorer
Du kan gratis låne kørestole og rollatorer. Hvis du vil være sikker på, at der er en ledig, kan du reservere på 58 26 00 42.

Ledsagekort
Ledsagekortet, udstedt af Danske Handicaporganisationer, giver dig mulighed for at medtage din ledsager gratis. Læs mere om Ledsagekort.

Hunde har ikke adgang til Birkegårdens Haver, undtagen førehunde, servicehunde og på Hundedage. Der er reserveret skyggepladser til biler med hunde, husk der bliver meget varmt inde i bilen selv på dage, hvor solen kun skinner en lille smule. Der er et særligt område, hvor du kan lufte din hund. 

Førerhunde og servicehunde er altid tilladt at tage med!

Hundedage i 2024: Datoer: 27/4, 12/5, 29/5, 16/6, 14/7, 15/8 og 15/9, 13/10, 29/11, 6/12, 13/12, 20/12 og den 28/12.

De dage må du tage din hund med i haverne. Hundene skal selvfølgelig være i snor, og I skal huske at samle op! I skal selvfølgelig ikke betale entré for hunden.

Der er flere områder, hvor I kan spise den medbragte mad og grille. Download kortet til højre og se hvor I kan grille og spise jeres medbragte mad.

Vi har to picnicområde med grill til fri afbenyttelse, I skal dog selv tage kul med. Vi har også et bålområde på naturlegepladsen, hvor I gerne selv må tænde bål og lave fx snobrød (der er brænde).

Er vejret ikke det bedste, har vi den overdækkede terrasse (Gårdhaven nr. 30), men I må også gerne spise jeres medbragte mad i Tumlegården (nr. 26).

Det eneste sted i selve haverne I må spise medbragt mad er på “kronen” i den Dansk/engelske have (på kortet tæt ved nr. 31), og selvfølgelig på den store plæne tæt ved minigolfbanen.

Vi har toiletter ved butikken og ved Café Klokkeblomst. To af dem er handicaptoiletter. Bemærk de forskellige håndmalede udsmykninger, der alle er udført af Merry Sørensen. 

Vi har et stort amme-, pusle- og legerum for de mindre børn, I finder det bagerst i butikken. På handicaptoilettet ved Café Klokkeblomst er der også et puslebord.

Trækvogne er gratis til rådighed efter først til mølle princippet! De står ved Tumlegården.

Tjek siden “Gruppe på tur”. Her finder du også menukort for grupper.

Klik her: Gruppe på tur!

Offentlige institutioner kan betale med EAN-nr., hvis beløbet bliver
mere end 800 kr. Dog kan I godt betale med EANnr., når beløbet er under 800 kr., men så tillægges der et administrations­gebyr på 200 kr. 

Fester med op til 70 personer afholdes i Café Klokkeblomsts flotte festlokale. Vi har færdige menuer, men du er også velkommen til selv at komme med forslag til menuen.

Ved fester er entréprisen inkluderet i menuprisen.

Se festmenukort på denne side!

Fester kan afholdes det meste af året! Ring på 58 26 00 42 / tast 1 eller send en mail på cafe@birkegaarden.dk

Priser
Alle priser er inkl. moms, betjening og entré.

Bestilling
Ved bestilling modtager køber en ordrebekræftelse pr. email eller pr. brev med antal, dato og bestilling. Der indbetales et depositum på 5.000 kr. senest 4 uger før afholdelse af festen.

Afbestilling
Ved afbestilling af hele selskabet, efter aftalen er indgået, faktureres der ud fra nedenstående procentsats og ud fra antal bestilte couverter.

Inden en måned = Uden beregning
Fra en måned til 9 dage før = Depositumet på 5.000 kr.
Fra 8-4 dage før = 50%
Fra 3 dage til på dagen = 100%
Endeligt antal og ændring af antal
Det endelige antal gæster skal meddeles min. 8 dage før.
Ændres antallet negativt inden for 3 dage før, betales der fuld couvertpris.

Betaling
Alle priser er netto kontant på afholdelses-datoen.
Depositum på 5.000 kr. indbetales senest 1 måned før afholdelse af festen.

Som noget helt nyt, kan du købe din festanretninger hos os, selv om du ikke afholder din fest i Birkegårdens Haver. 

Klik her: Festmad ud af huset

Vi er med i:
Happy Day: Til 199 kr. Gælder: Entré for 2 voksne samt 1 kop kaffe/te pr. person i caféen.

Familietur for 4: Til 399 kr. Gælder: Entré for 2 voksne og 2 børn (2-12 år) samt 2 gange kaffe. Denne box er specielt lavet til Birkegårdens Haver.

Tur for 2: Til 399 kr. Gælder: Entré for 2 personer, samt 2 x kaffe og kage. Denne box er specielt lavet til Birkegårdens Haver.

Du skal ikke reservere hos os, men husk at aktivere boxen inden dit besøg. Registrer her!

Nu kan I holde en lille ferie i Birkegårdens Haver, hvor I kan overnatte i shelter. Læs mere her!

Her kan I se overnatning i nærheden af Birkegårdens Haver. Dog har vi pt. ingen overnatning helt tæt på.

Overnatning nær Birkegården:

Fra Sorø: Klik her!

Fra Kalundborg: Klik her!

Fra Slagelse: Klik her!

Historien om Birkegårdens Haver

I 1970 købte Finn Sørensen Birkegården, der dengang var et lille husmandssted med 10 grise. Fra 1972 til 1978 udvidede vi gården med jord og bygninger, så vi kom op på 100 malkekøer og opdræt.

Merry havde oprindeligt hverken særlig kendskab eller interesse for planter, men havde sin kreativitet og farvesans.

Det hele startede med, at Finn ønskede sig en stor sø. Søen blev udgravet ved et eksisterende vandhul, og vi anlagde græsplæne hele vejen fra stuehuset og ned til søen. Flere og flere stoppede op og spurgte, om de måtte se haven. Interessen for planter startede, da vi anlagde den dansk/engelske have, som i juni 1996 blev åbnet på opfordring fra publikum.

Da den blev en stor succes, anlagde vi i 1997 den Japanske vandrehave. I 1998 blev Meditationshaven og Sandhaven anlagt.

I dag er der kun kæledyr på gården. Malkekøerne blev solgt fra i to omgange, tilbage i 1999 og 2001. I 1999 blev halvdelen af kostalden lavet om til en 200 m2 stor butik.

I de senere år er der lagt mere vægt på, at Birkegårdens Haver ikke kun er for gæster med haveinteresse, men også for familier med små og større børn.

Vi håber, I vil nyde en dag i vores smukke, spændende og beroligende omgivelser!

Find vej