Sæsonens åbningstider

Fra den 1/5 til 15/9
Haven: 10.00-18.00
Caféen og butik: 11.00-17.00

Grundet det varme vejr vi har lige nu, er I velkomne til at blive i haverne efter kl. 18. I skal bare ankomme inden kl. 17.

Vi har to picnicområder med grill til fri afbenyttelse, I skal dog selv tage kul med.

Caféen og butikken lukke kl. 17, men ønsker I ikke selv at medbringe maden, kan I bestille i vores café. Her skal I bestille inden kl. 16, og I kan hente maden inden kl. 17. 

Selskaber 2019:
Alle dage den 17/4 til 20/10 – efter aftale med caféen.

Jul: Alle dage fra 29/11 til den 22/12. 

Mandag til torsdag minimum 30 personer. Fra mandag til torsdag kan I opleve de smukke julehaver, og så har vil selvfølgelig åben i caféen og i vores 200 m2 store gavebutik.

Fredag, lørdag og søndag har vi også boder og børneaktiviteter i juleladen.

Fra den 12/10 til 20/10
Haven: 11.00-17.00
Caféen og butik: 11.00-17.00

Læs mere om Halloween hér

Fredag, lørdag og søndag d. 29. og 30. nov., 1. dec. / d. 6., 7. og 8. dec. / d. 13., 14. og 15. dec. / d. 20., 21. og 22. dec.: Fra kl. 14.00-19.00.

Læs mere om Eventurlig jul på landet hér

Sæsonens priser

Voksne: 95 kr.
Senior 65+: 90 kr.
Børn (2-12 år): 65 kr.
Grupper over 15 personer: 85 kr.
Grupper over 45 personer: 80 kr.

Familiebillet:
2 voksne og max. 3 børn: 285 kr.

Køb din billet, når du ankommer

Voksne: 190 kroner
Børn (2-12 år): 130 kr.
Senior 65+: 180 kr.

Familiesæsonkort:
2 voksne og max. 3 børn 570 kr.

NB: Sæsonkort gælder både sommer, Halloween og jul. Der skal vises legitimation, så vi kan se, at kortet tilhører dig.

Du kan selvfølgelig købe sæsonkort, når du ankommer til Birkegårdens Haver. Men du kan også købe sæsonkort i butikken, inden du tager hjem igen. 

Sæsonkort koster det dobbelte af entréen, så det er kun to besøg, så er sæsonkortet tjent ind. Vi har også åben til Halloween og jul – hvor sæsonkortet også gælder. 

Vi du købet sæsonkort som gave, eller inden du besøger os, kan du skrive til bh@birkegaarden.dk. Vi skal bruge sæsonkort holderens navn, fødselsdag og år. Til familiesæsonkort skal vi bruge de to voksnes navne, fødselsdato og år, samt to eller tre børns navne.

Kortene er personlige, og kan KUN bruge af de personer, som står på kortene!

Voksne og Senior 65+: 75 kr.
Børn (2-12 år): 65 kr.
Grupper over 15 personer: 70 kr.
Grupper over 45 personer: 65 kr.

Faciliteter og tilgængelighed

Birkegårdens Haver er indrettet så tilgængeligt som muligt. Haven er overalt anlagt med brede gange. Vær opmærksom på at underlaget varierer, fra hård grusbelægning til stier med perlegrus. 

Der er god plads til, at kørestole kan komme rundt i caféområdet. Og så har vi 2 store handicaptoiletter.

Kørestole og rollatorer
Du kan gratis låne kørestole og rollatorer. Hvis du vil være sikker på, at der er en ledig, kan du reservere på 58 26 00 42.

Ledsagekort
Ledsagekortet, udstedt af Danske Handicaporganisationer, giver dig mulighed for at medtage din ledsager gratis. Læs mere om Ledsagekort.

Her kan du se andre tilgængelige oplevelser på Sjællands Vestkyst

Hunde har ikke adgang til Birkegårdens Haver, en undtagelse er førerhunde. Der er reserveret skyggepladser til biler med hunde, husk der bliver meget varmt inde i bilen selv på dage, hvor solen kun skinner en lille smule. Der er et særligt område, hvor du kan lufte din hund. 

Førerhunde er altid tillad at tage med!

Hundedage 2019: Den 25. maj, den 14. juli, den 11. august og 8. september – hvor alle må tage deres hund med. Hundene skal selvfølgelig være i snor og I skal huske at samle op! 

Der er flere områder, hvor I kan spise den medbragte mad og grille. Download kortet til højre og se hvor I kan grille og spise jeres medbragte mad.

Vi har to picnicområde med grill til fri afbenyttelse, I skal dog selv tage kul med. Vi har også et bålområde på naturlegepladsen, hvor I gerne selv må tænde bål og lave fx snobrød (der er brænde).

Er vejret ikke det bedste, har vi den overdækkede terrasse (Gårdhaven nr. 30), men I må også gerne spise jeres medbragte mad i Tumlegården (nr. 26).

Det eneste sted i selve haverne I må spise medbragt mad er på “kronen” i den Dansk/engelske have (på kortet tæt ved nr. 31), og selvfølgelig på den store plæne tæt ved minigolfbanen.

Vi har toiletter ved butikken og ved Café Klokkeblomst. To af dem er handicaptoiletter. Bemærk de forskellige håndmalede udsmykninger alle udført af Merry Sørensen. 

Vi har et stort amme-, pusler- og legerum for de mindre børn, I finder det forneden i butikken. På handicaptoilettet ved Café Klokkeblomst er der også et puslebord.

Trækvogne er gratis til rådighed efter først til mølle princippet!

Birkegårdens Haver er det idelle udflugtsmål for både større og mindre grupper. I kan opleve 5 skønne haver lige fra Danmarks største japanske have til Danmarks smukkeste permakulturhave, og i Café Klokkeblomst har vi plads til de fleste grupper/busselskaber.

Foredrag
Udvid besøget med et foredrag om Birkegårdens Haver og dens historie, pris 350 kr. Skal forudbestilles i Café Klokkeblomst.

Bestilling af mad
Café Klokkeblomst, Birkegårdens hyggelige cafe, har plads til 70 personer inde, 50 personer i udestuen, og 50 pladser på den overdækkede – åben terrasse.

Skriv en mail og hør nærmere; cafe@birkegaarden.dk. – eller ring til caféen når vi har åbent på 58 26 00 42 / tast 1.  

Åbningstider for grupper
Birkegårdens Haver har åbent for grupper fra 18. april og efter aftale helt hen til den 20. oktober. Birkegårdens Haver tager imod grupper af alle størrelser. Åbningstider øverst på siden.

Endeligt antal
Meddeles Café Klokkeblomst senest 8 dage inden den aftalte dato.
Se Gruppemenu 2019 her!
Se Gruppemenu Jul 2019 her!
Se Gruppemenu 2020 her!

Fester med op til 70 personer afholdes i Café Klokkeblomsts flotte festlokale. Vi har færdige menuer, men du er også velkommen til selv at komme med forslag til menuen.

Ved fester er entréprisen inkluderet i menuprisen.

Se Festmenukort her!

Fester kan afholdes det meste af året! Ring på 58 26 00 42 / tast 1 eller send en mail på cafe@birkegaarden.dk

Priser
Alle priser er inkl. moms, betjening og entré.

Bestilling
Ved bestilling modtager køber en ordrebekræftelse pr. email eller pr. brev med antal, dato og bestilling. Der indbetales et depositum på 5.000 kr. senest 4 uger før afholdelse af festen.

Afbestilling
Ved afbestilling af hele selskabet, efter aftalen er indgået, faktureres der ud fra nedenstående procentsats og ud fra antal bestilte couverter.

Inden en måned = Uden beregning
Fra en måned til 9 dage før = Depositumet på 5.000 kr.
Fra 8-4 dage før = 50%
Fra 3 dage til på dagen = 100%
Endeligt antal og ændring af antal
Det endelige antal gæster skal meddeles min. 8 dage før.
Ændres antallet negativt inden for 3 dage før, betales der fuld couvertpris.

Betaling
Alle priser er netto kontant på afholdelses-datoen.
Depositum på 5.000 kr. indbetales senest 1 måned før afholdelse af festen.

Vi er med i “Happy Day” til kun 199 kr.: Entré for 2 voksne samt 1 kop kaffe/te pr. person i caféen. Du skal ikke reservere, men husk at aktivere boxen inden dit besøg.

Historien om Birkegårdens Haver

I 1970 købte Finn Sørensen Birkegården, der dengang var et lille husmandssted med 10 grise. Fra 1972 til 1978 udvidede vi gården med jord og bygninger, så vi kom op på 100 malkekøer og opdræt.

Merry havde oprindeligt hverken særlig kendskab eller interesse for planter, men havde sin kreativitet og farvesans.

Det hele startede med, at Finn ønskede sig en stor sø. Søen blev udgravet ved et eksisterende vandhul, og vi anlagde græsplæne hele vejen fra stuehuset og ned til søen. Flere og flere stoppede op og spurgte, om de måtte se haven. Interessen for planter startede, da vi anlagde den dansk/engelske have, som i juni 1996 blev åbnet på opfordring fra publikum.

Da den blev en stor succes, anlagde vi i 1997 den Japanske vandrehave. I 1998 blev Meditationshaven og Sandhaven anlagt.

I dag er der kun kæledyr på gården. Malkekøerne blev solgt fra i to omgange, tilbage i 1999 og 2001. I 1999 blev halvdelen af kostalden lavet om til en 200 m2 stor butik.

I de senere år er der lagt mere vægt på, at Birkegårdens Haver ikke kun er for gæster med haveinteresse, men også for familier med små og større børn.

Vi håber, I vil nyde en dag i vores smukke, spændende og beroligende omgivelser!

Find vej