Info til dit besøg

Sæsonens åbningstider

Fredag, lørdag og søndag de 4 adventsweekender. 
Åbent alle tre dage fra kl. 14.00-19.00. 
NB: Vi har også boder og børneaktiviteter om fredagene.

Datoerne er: Den 26., 27. og 28. nov. / Den 3., 4. og 5. dec. / Den 10., 11. og 12. dec. / Den 17., 18. og 19. dec.

Selskaber: Åbent alle dage fra d. 26/11 til d. 19/12 – efter aftale med caféen. cafe@birkegaarden.dk.

Læs mere om Eventurlig Jul og Julemarked

Fra den 30/4 til den 25/9
Haven: 10.00-18.00
Caféen og butik: 11.00-17.00.

Vi har to picnicområder med grill til fri afbenyttelse, I skal dog selv tage kul med.

Caféen og butikken lukker kl. 17, så når I ønsker at bestille aftensmad i vores café, kan I bestille den inden kl. 16 og hente maden inden kl. 17. 

Sommersæson for grupper / busselskaber: Alle dage fra den 30/4 til den 23/10 – efter aftale med caféen. Jul: Alle dage fra den 25/11 til 18/12 – efter aftale med caféen. Til jul skal I, fra mandag til torsdag, være min. 30 personer. I opleve de smukke oplyste julehaver, spise frokosten eller drikke kaffen i caféen, besøge vores 200 m2 store gavebutik og hilse på dyrene i dyreområdet. Fredag, lørdag og søndag har vi også spændende boder i juleladen.

Fra den 15/10 til 23/10
Haver, café og butik: 11.00-17.00
Lørdag den 23/10 (monsterburger aften): 11.00-19.00

Læs mere om Halloween hér

Sæsonens priser

Voksne: 90 kr.
Senior 65+:
85 kr.
Børn (2-12 år): 75 kr.
Grupper over 15 pers.: 80 kr.

Køb og book din billet: Pga. Corona er I nødt til, igen i år, at købe og booke jeres entrébillet, inden i besøger os. Det var ikke planen, men efter den seneste udvikling i Corona-tallene, har vi valgt, at det er mest trygt både for jer og os. Det gør, at vi kan begrænsning på – så I ikke alle kommer de samme dage! Dette gælder ikke jer med sæsonkort – I kan/skal ikke booke. Men det har vi taget højde for!

Voksne: 110 kr.
Senior 65+: 100 kr.
Børn (2-12 år): 80 kr.
Familiebillet: 2 voksne og max 3 børn 320 kr.
Grupper over 15 personer:
95 kr.
Grupper over 35 personer: 90 kr.

Voksne: 220 kr.
Senior 65+: 200 kr.
Børn (2-12 år): 160 kr.
Familiesæsonkort: 2 voksne og max 3 børn 640 kr.

Du kan købe sæsonkort, når du ankommer til Birkegårdens Haver. Du kan også få din entrébillet modregnet, hvis du finder ud af, mens du besøger os, at du ønsker at købe sæsonkort. Det kan du gøre i butikken, inden du tager hjem (inden kl. 17 hvor butikken lukker). 

Ønsker du at købe sæsonkort som gave, (eller bare inden du besøger os), kan du sende en mail til bh@birkegaarden.dk. Vi skal bruge sæsonkort-holderens navn, fødselsdato og år. Til familiesæsonkort skal vi bruge de to voksnes navne, fødselsdato og år, samt to eller tre børns fornavne og fødselsdatoer (kortet gælder kun de navne, som står på kortet). Du kan betale på MobilePay 448070 eller skriv i mailen, hvis du ønsker at bankoverføre. Det koster 11 kr. for B-brev og 29 kr. for A-brev. 

Sæsonkort koster kun det dobbelte af entréen, så det er kun to besøg, så er sæsonkortet tjent ind.

NB: Sæsonkort gælder både sommer, Halloween og jul. Der skal vises legitimation, så vi kan se, at kortet tilhører dig.

Kortene er personlige, og kan KUN bruges af den eller de personer, som står på kortene!

Du skal købe din éntrebillet online. Du kan ikke købe billet ved ankomst. Personer med sæsonkort til Birkegårdens Haver er undtaget.
Billetterne gælder den dato, der er angivet. 
Har I spørgsmål eller problemer med selve købet af billetter online, skal I henvende jer til Billetsalg.dk på 71 99 31 22, de står for den del!

Faciliteter og tilgængelighed

Birkegårdens Haver er indrettet så tilgængeligt som muligt. Haven er overalt anlagt med brede gange. Vær opmærksom på at underlaget varierer, fra hård grusbelægning til stier med perlegrus. 

Der er god plads til, at kørestole kan komme rundt i caféområdet. Og så har vi 2 store handicaptoiletter.

Kørestole og rollatorer
Du kan gratis låne kørestole og rollatorer. Hvis du vil være sikker på, at der er en ledig, kan du reservere på 58 26 00 42.

Ledsagekort
Ledsagekortet, udstedt af Danske Handicaporganisationer, giver dig mulighed for at medtage din ledsager gratis. Læs mere om Ledsagekort.

Hunde har ikke adgang til Birkegårdens Haver, en undtagelse er førerhunde. Der er reserveret skyggepladser til biler med hunde, husk der bliver meget varmt inde i bilen selv på dage, hvor solen kun skinner en lille smule. Der er et særligt område, hvor du kan lufte din hund. 

Førerhunde er altid tilladt at tage med!

Hundedage 2021: Den 16. maj, den 20. juni, den 18. juli, den 22. august, den 12. september og den 17. oktober – hvor alle må tage deres hund med. Hundene skal selvfølgelig være i snor og I skal huske at samle op! 

Der er flere områder, hvor I kan spise den medbragte mad og grille. Download kortet til højre og se hvor I kan grille og spise jeres medbragte mad.

Pga. corona skal I være søde at tage en voksdug/dug med til bordene, så vi undgår smitte.

Vi har to picnicområde med grill til fri afbenyttelse, I skal dog selv tage kul med. Vi har også et bålområde på naturlegepladsen, hvor I gerne selv må tænde bål og lave fx snobrød (der er brænde).

Er vejret ikke det bedste, har vi den overdækkede terrasse (Gårdhaven nr. 30), men I må også gerne spise jeres medbragte mad i Tumlegården (nr. 26).

Det eneste sted i selve haverne I må spise medbragt mad er på “kronen” i den Dansk/engelske have (på kortet tæt ved nr. 31), og selvfølgelig på den store plæne tæt ved minigolfbanen.

Vi har toiletter ved butikken og ved Café Klokkeblomst. To af dem er handicaptoiletter. Bemærk de forskellige håndmalede udsmykninger, der alle er udført af Merry Sørensen. 

Vi har et stort amme-, pusle- og legerum for de mindre børn, I finder det bagerst i butikken. På handicaptoilettet ved Café Klokkeblomst er der også et puslebord.

Trækvogne er gratis til rådighed efter først til mølle princippet!

Birkegårdens Haver er det idelle udflugtsmål for både større og mindre grupper. I kan opleve 5 skønne haver lige fra Danmarks største japanske have til Danmarks smukkeste permakulturhave, og i Café Klokkeblomst har vi plads til de fleste grupper/busselskaber.

Foredrag
Udvid besøget med et foredrag om Birkegårdens Haver og dens historie, pris 350 kr. Skal forudbestilles i Café Klokkeblomst.

Café Klokkeblomst
Café Klokkeblomst, Birkegårdens hyggelige cafe, har plads til 70 personer inde, 50 personer i udestuen, og 50 pladser på den overdækkede – åben terrasse.

Kontakt / Bestilling af mad
Skriv til os på; cafe@birkegaarden.dk – eller ring til caféen i vores åbningstid på 58 26 00 42 / tast 1.  

Åbningstider for grupper
Se åbningstider øverst på siden. Ønsker I at besøge os uden for vores sæson – kontakt caféen.  

Endeligt antal
Meddeles Café Klokkeblomst senest 8 dage inden den aftalte dato.

Se menukort på denne side!

Fester med op til 70 personer afholdes i Café Klokkeblomsts flotte festlokale. Vi har færdige menuer, men du er også velkommen til selv at komme med forslag til menuen.

Ved fester er entréprisen inkluderet i menuprisen.

Se festmenukort på denne side!

Fester kan afholdes det meste af året! Ring på 58 26 00 42 / tast 1 eller send en mail på cafe@birkegaarden.dk

Priser
Alle priser er inkl. moms, betjening og entré.

Bestilling
Ved bestilling modtager køber en ordrebekræftelse pr. email eller pr. brev med antal, dato og bestilling. Der indbetales et depositum på 5.000 kr. senest 4 uger før afholdelse af festen.

Afbestilling
Ved afbestilling af hele selskabet, efter aftalen er indgået, faktureres der ud fra nedenstående procentsats og ud fra antal bestilte couverter.

Inden en måned = Uden beregning
Fra en måned til 9 dage før = Depositumet på 5.000 kr.
Fra 8-4 dage før = 50%
Fra 3 dage til på dagen = 100%
Endeligt antal og ændring af antal
Det endelige antal gæster skal meddeles min. 8 dage før.
Ændres antallet negativt inden for 3 dage før, betales der fuld couvertpris.

Betaling
Alle priser er netto kontant på afholdelses-datoen.
Depositum på 5.000 kr. indbetales senest 1 måned før afholdelse af festen.

Vi er med i “Happy Day” til kun 199 kr.: Entré for 2 voksne samt 1 kop kaffe/te pr. person i caféen. Du skal ikke reservere, men husk at aktivere boxen inden dit besøg.

Her kan I se overnatning i nærheden af Birkegårdens Haver. Dog har vi pt. ingen overnatning helt tæt på.

Overnatning nær Birkegården:

Fra Sorø: Klik her!

Fra Kalundborg: Klik her!

Fra Slagelse: Klik her!

Offentlige institutioner kan betale med EAN-nr., hvis beløbet bliver
mere end 800 kr. Dog kan I godt betale med EANnr., når beløbet er under 800 kr., men så tillægges der et administrations­gebyr på 200 kr. 

Historien om Birkegårdens Haver

I 1970 købte Finn Sørensen Birkegården, der dengang var et lille husmandssted med 10 grise. Fra 1972 til 1978 udvidede vi gården med jord og bygninger, så vi kom op på 100 malkekøer og opdræt.

Merry havde oprindeligt hverken særlig kendskab eller interesse for planter, men havde sin kreativitet og farvesans.

Det hele startede med, at Finn ønskede sig en stor sø. Søen blev udgravet ved et eksisterende vandhul, og vi anlagde græsplæne hele vejen fra stuehuset og ned til søen. Flere og flere stoppede op og spurgte, om de måtte se haven. Interessen for planter startede, da vi anlagde den dansk/engelske have, som i juni 1996 blev åbnet på opfordring fra publikum.

Da den blev en stor succes, anlagde vi i 1997 den Japanske vandrehave. I 1998 blev Meditationshaven og Sandhaven anlagt.

I dag er der kun kæledyr på gården. Malkekøerne blev solgt fra i to omgange, tilbage i 1999 og 2001. I 1999 blev halvdelen af kostalden lavet om til en 200 m2 stor butik.

I de senere år er der lagt mere vægt på, at Birkegårdens Haver ikke kun er for gæster med haveinteresse, men også for familier med små og større børn.

Vi håber, I vil nyde en dag i vores smukke, spændende og beroligende omgivelser!

Find vej