Den Dansk / Engelske have
Vores første have fra 1996

Det hele begyndte her!

Den Dansk/engelske have var den første have, som Birkegårdens Haver åbnede for besøgende tilbage i 1996. I begyndelsen var det særligt den smukke sø i midten, der tiltrak sig opmærksomheden. I dag er kodeordene for haven form og farveorden. Blomsterne i haven giver året rundt smukke oplevelser i alle regnbuens farver. Stierne og de formklippede buske indrammer haven og er med til at skabe unikke rum, der giver nye og anderledes oplevelser i hvert enkelt bed. 

På tur i haven

En stor smuk guldregn danner indgangsportal til haven. Som besøgende bør man lade sig lede igennem alle havens gange, for på den måde åbenbares bedst de mange små perler, som haven kan tilbyde. 

Den Dansk/engelske have er også kendetegnet ved sine romantiske elementer. Disse er blandt andet: Den store sø, fontænen, den ottekantede pavillon, den smukke smedejernsgynge, de hvide marmorfigurer af yndige damer og svaner, den runde brostensgryde og broen, som fører til Egeskoven. Der er også en lille guldfiskedam, som ligger for foden af stenhøjen. Bag stenhøjen er placeret et blomsterur, hvor tallene er flot klippet i buskbom, og beplantet med årstidens blomster. Blomsteruret var en gave, og stammer fra Oslo’s Rådhus i Norge. Merry har bl.a. designet barokbedet med smukke røde roser og ornamentbedet, som har et hjerte i midten.  

Den store sø

Selvom søen ikke ligger i midten af haven, føles den som midtpunktet. Det var denne sø, der startede “Birkegårdens Haver”. Her kan du altid finde en siddeplads, slappe af, nyde solen eller fodre de mange guldfisk fra broen. Hvis du er heldig, kan du se skildpadderne sole sig på en stamme i vandet. Søen er omkranset af høje græsser, forskellige iris og store hostaer, og om foråret blomstrer hundredevis af narcisser rundt om søen.