Mød dyrene i Birkegårdens Haver

Buster

Buster er et langhåret æsel. Et rigtig nusse-æsel med charme og lækkert hår. Han taber først sin lange pels sidst på sommeren. Buster ved hvad han vil og kan også godt lide at bestemme.

Dario

Dario er et brunt æsel. Det sker han bliver forvekslet med en hest, det bliver han meget ked af. Han er ikke lige så social som Buster, han har det fint med at holde sig lidt i baggrunden. Dario er fem år ældre end Buster.

Jane

Jane, opkaldt efter Tarzans kone, er et dådyr. Jane er meget tam, og du kan sagtens håndfodre og klappe hende. Hun har det bedst med rolige bevægelser, hun kan ikke lide at man tager om hendes hals.

Sussi og Leo

Sussi og Leo er minigrise, men de burde kaldes “charmegrise”, da de er rigtig gode til at “charme” sig til godbider. De er født den 26. februar 2018, og hvis vi ikke passer på det med godbiderne, ender de med at blive maxigrise, som de andre grise “Øffe og Sille”. Det er så sket 😉.

Øffe

Øffe er halv minigris og halv miniaturegris. Han er ikke klappetam, men han kan godt lide vores dyrefoder. Lad jer ikke skræmme af hans tænder og grynten, han er såmænd ganske fredelig.

Sille

Sille er en minigris. Hun og Øffe er nok Danmarks største minigrise – de er blevet fodret lidt for godt. Hun kan godt lide at blive klappet og kan lokkes til at lave tricks.

Mads

Mads er den første på pletten, hvis der rasles med en pose dyrefoder. Mads og Mikkel er tvillinger, men Mads blev født større og stærkere end Mikkel. De fik flaske som små, da deres mor ikke havde mælk nok. Mads er mohairged.

Mikkel

Mikkel blev født lille og svag, men er efterhånden kommet efter det. Mikkel har smukke blå øjne og er lidt mere rolig end sin tvillingebror, Mads, og han rigtig gerne vil gerne nusses og klappes. Mikkel er en mohairged.

Camerounfårene

Camerounfårene er en flok på 3.  Hunnerne hedder; Olga og Zina. Vædderen hedder Gustav – Gustav er meget kælende. Af natur er de sky, den mindste bevægelse få “flokken” til at ændre retning som en flok fugle på himlen. Cameroun får stammer fra Afrika – racen skal ikke klippes, de fælder selv!

Plet

Plet er et gotlandsk får. Hun er meget sød og ikke så påtrængende som Mads og Mikkel. Hun hedder Plet, fordi hun har en hvid plet i panden. Hendes mor er desværre gået bort, så hvis du har et gotlandsk får, som hun kan gå sammen med, må du gerne kontakte os.

Molly

Molly er også dværggeder. Hun er fra Tarm i Jylland, hvor hun blev født i 2015. Molly er mormor til Emil – de er begge søde og vil gerne klappes – Molly er dog lidt tilbageholden, så glem ikke hende, når der deles godbider ud. 

Krista

Krista er en dværgged. Hun er født på Birkegården i 2016, hendes mor er Molly. Krista fik i 2018 en dreng, som hedder Henrik. Henrik er lidt af en “klatre ged”, han springer op på ryggen af os, når vi bukker os ned, for at tale med de andre geder. Han vil rigtig gerne have opmærksomhed!

Mulle

Mulle er også dværggeder. De er mor og datter, og hun er født på Birkegården i 2016. Mulle er en “bestemmer-ged”. Hun er den der styrer flokken, men hun er også meget kælen, og elsker alt få kløet sin tykke mave.

Lille Emil

Emil havde en meget svær start på livet med mange besøg fra dyrlægen, og forben, der ikke ville fungere, men han har været stærk. Og i dag render han og slår numsen i vejret, som de andre geder, og er blevet blandt de største dværggeder.

Marsvinene

Marsvinene bor i det gamle kaninhus. Marsvin er meget følsomme og sky dyr, faktisk kan de dø af skræk. Børn må derfor ikke gå helt ind til marsvinene, så buret er delt op i 2; en afdeling hvor børnene kan sidde og kigge på marsvinene, og så en afdeling hvor marsvinene er.

Kaninerne

Kaninerne bor i det store kaninbur, de er alle ægte løvehovedkaniner. Meget glade for at blive nusset, men ikke for at blive jagtet rundt i buret.

Trylleduerne

Trylleduer er den slags duer, som tryllekunstnere bruger i deres show. De bor sammen med kaninerne i det store kaninbur. De er ikke særlig bange af natur, og hvis du er rolig og forsigtig, kan du kæle med dem.

Millefleur

Millefleur hønsene er sjove at se på med deres fjerbeklædte fødder. De bor i et hønsehus sammen med højstjerter (dueart) på Gårdlegepladsen. De går frit rundt ude som inde, så vær sød ikke at lukke ind til hønsegården.

Orpington

Orpington er en meget stor hønserace, de er heldigvis også meget godmodige og rolige – og går derfor frit rundt mellem vores små og store gæster.

Højstjerterne

Højstjerter, en smuk duerace med en flot vifteformet hale. Vi har flest helt hvide, men de findes også med sort/grå hale. Højstjerterne bor i dueslaget i Den dansk/engelske Have og i hønsehuset ved Gårdlegepladsen. 

Undulaterne

Undulaterne bor sammen med vagtlerne i et bur på gårdspladsen ved stuehuset. Selvom undulaterne er vant til varme himmelstrøg, så har de vænnet sig til at være ude hele året. Om vinteren bliver der sat gennemsigtige plader og isolering på buret. Undulaten er en lille papegøje, der stammer fra Australien.

Øb og Bøv

Skildpadderne er landskildpadder. De er kommet til Birkegården i 2018, hvor de bor i deres “terrarium” ved dyreområdet, her har de også et drivhus at gå ind om natten.

Sumpskildpadder

I den store sø i Den dansk/engelske have – bor der 2-3 skildpadder. Nogle skildpadder vandrer – men en fast beboer er denne sumpskildpadde, som engang boede i et lille akvarium, nu har den en stor sø som sit hjem. De er kødædende – så pas på de små fingre!

Guldfisk

Søen i Den dansk/engelske have er fyldt med guldfisk og her er også græskarper (store og brune). Fiskene er vant til at blive fodret fra broen, så de opholder sig ofte i nærheden af broen, og smides der brød eller fiskefoder ud, kommer de i stort antal! På de fleste hverdage er der fodring af fiskene kl. 11.50 – ellers kan fiskefoder købes i butikken.

Begivenheder for børn 2019

Halloween: Fra lørdag den 12. til søndag den 20. oktober fra kl. 11-17.
Mosterburger aften:
Lørdag den 19. oktober fra kl. 11-19.
Jul på landet:
Fredag, lørdag og søndag fra den 29. november til den 22. december fra kl. 14-19.