Mød dyrene på Birkegården
Dyrepark / Dyregård på Sjælland

Buster

Buster er et langhåret æsel. Et rigtig nusse-æsel med charme og lækkert hår. Han taber først sin lange pels sidst på sommeren. Buster ved hvad han vil og kan også godt lide at bestemme.

Dario

Dario er et brunt æsel. Det sker han bliver forvekslet med en hest, det bliver han meget ked af. Han er ikke lige så social som Buster, han har det fint med at holde sig lidt i baggrunden. Dario er fem år ældre end Buster.

Jane

Jane, opkaldt efter Tarzans kone, er et dådyr. Jane er meget tam og du kan sagtens håndfodre og klappe hende. Hun har det bedst med rolige bevægelser og hun kan ikke lide at man tager om hendes hals.

Ronja og Linse

Ronja og Linse er kunekune grise. Det er en New Zealandsk svinerace. Kunekune betyder tyk og rund. De bliver lidt større end minigrise. Men i forhold til minigrise, er de tamme af natur, godmodige, glade og opsøgende. Den 11. juli 2021 blev Linse mor til 3 og den 12. juli blev Ronja mor til 7 grislingen.

Leo

Leo junior er født den 20. juni 2020. Han er 3/4 minigris og 1/4 kunekune. Læs om kunekune under Ronja og Linse!  Leo er meget kælen og elsker at blive nusset på sin tykke mave. I skal bare kæle ham lidt på siden så lægger han sig ned for at blive nusset på maven.

Dea, Kalle og Kit

Dea er et gotlænder får. Hun flyttede ind på Birkegården i april 2021, sammen med sine adoptivdøtre Lilje og illi. I påsken 2021 fik hun to små lam, som hedder lam Kalle og Kit, så hun har nok at holde styr på.

Lilje og Illi

Lilje og illi er en blanding af gotlænder og cameroun, så de ser lidt sjove ud. De er lidt sky, men de kommer, når der deles godbidder ud. Dea er deres adoptivmor, og de kom til Birkegården sammen med hende.

Zina og Gustav

Gustav er meget kælende, Zina er lidt mere tilbageholden, men hun elsker godbider. Af natur er Camerounfårene sky, den mindste bevægelse får en “flok” til at ændre retning, som en flok fugle på himlen. Camerounfårene stammer fra Afrika – racen skal ikke klippes, de fælder selv!

Molly

Molly er en dværgged. Hun er fra Tarm i Jylland, hvor hun blev født i 2015. Molly er mormor til Emil – de er begge søde og vil gerne klappes – Molly er dog lidt tilbageholden, så glem ikke hende, når der deles godbider ud. 

Krista

Krista er en dværgged. Hun er født på Birkegården i 2016, hendes mor er Molly. Krista fik i 2019 en dreng, som hedder Henrik. Henrik er lidt af en “klatre ged”, han springer op på ryggen af os, når vi bukker os ned. I 2019 fik Krista Willads, han er lidt tilbageholden.

Mulle

Mulle er også dværgged. Mulle er en “bestemmer-ged”. Hun er den der styrer flokken, men hun er også meget kælen, og elsker alt få kløet sin tykke mave. I 2019 fik hun hele tre kid; Thorbjørn, Amalie og Sara – de er alle tre meget tamme og nogle små labaner.

Emil

Emil havde en meget svær start på livet med mange besøg fra dyrlægen og forben, der ikke ville fungere, men han har været stærk. I dag render han og slår numsen i vejret, som de andre geder, og er blevet blandt vores største dværggeder.

Marsvinene

Marsvinene bor i det gamle kaninhus. Marsvin er meget følsomme og sky dyr, faktisk kan de dø af skræk. Børn må derfor ikke gå helt ind til marsvinene, så buret er delt op i 2; en afdeling hvor børnene kan sidde og kigge på marsvinene og så en afdeling, hvor marsvinene er.

Kaninerne

Kaninerne bor i det store kaninbur, de er alle ægte løvehovedkaniner. Meget glade for at blive nusset, men ikke for at blive jagtet rundt i buret.

Vi har næsten altid kaninunger til salg, (100 kr.) ring til Finn på 20 98 90 33. 

Trylleduerne

Trylleduer er den slags duer, som tryllekunstnere bruger i deres show. De bor sammen med kaninerne i det store kaninbur. De er ikke særlig bange af natur, og hvis du er rolig og forsigtig, kan du kæle med dem.

Orpington

Orpington er en meget stor hønserace, de er heldigvis også meget godmodige og rolige – og går derfor frit rundt mellem vores små og store gæster.

Millefleur

Millefleur hønsene er sjove at se på med deres fjerbeklædte fødder. De bor i et hønsehus sammen med højstjerter (dueart) på Gårdlegepladsen. De går frit rundt ude som inde, så vær sød ikke at lukke ind til hønsegården.

Højstjerterne

Højstjerter, en smuk duerace med en flot vifteformet hale. Vi har flest helt hvide, men de findes også med sort/grå hale. Højstjerterne bor i dueslaget i Den dansk/engelske Have og i hønsehuset ved Gårdlegepladsen. 

Undulaterne

Undulaterne bor sammen med vagtlerne i et bur på gårdspladsen ved stuehuset. Selvom undulaterne er vant til varme himmelstrøg, så har de vænnet sig til at være ude hele året. Om vinteren bliver der sat gennemsigtige plader og isolering på buret. Undulaten er en lille papegøje, der stammer fra Australien.

Valter og Carlo

Skildpadderne er landskildpadder. De er kommet til Birkegården i 2018, hvor de bor i deres “terrarium” ved dyreområdet. Her har de også et drivhus at være i om natten.

Sumpskildpadder

I den store sø i Den dansk/engelske have – bor der 2-3 skildpadder. Nogle skildpadder vandrer – men en fast beboer er denne sumpskildpadde, som engang boede i et lille akvarium; nu har den en stor sø som sit hjem. De er kødædende – så pas på de små fingre!

Guldfisk

Søen i Den dansk/engelske have er fyldt med guldfisk og her er også græskarper (store og brune). Fiskene er vant til at blive fodret fra broen, så de opholder sig ofte i nærheden af broen og smides der brød eller fiskefoder ud, kommer de i stort antal! På de fleste hverdage er der fodring af fiskene kl. 11.50 – ellers kan fiskefoder købes i butikken.