Historien om Birkegårdens Haver

I 1970 købte Finn Sørensen Birkegården, der dengang var et lille husmandssted med 10 grise. Fra 1972 til 1978 udvidede vi gården med jord og bygninger, så vi kom op på 100 malkekøer og opdræt.

Merry havde oprindeligt hverken særlig kendskab eller interesse for planter, men havde sin kreativitet og farvesans.


Sådan blev Birkegårdens Haver til

Det hele startede med, at Finn ønskede sig en stor sø. Søen blev udgravet ved et eksisterende vandhul, og vi anlagde græsplæne hele vejen fra stuehuset og ned til søen. Flere og flere stoppede op og spurgte, om de måtte se haven. Interessen for planter startede, da vi anlagde den dansk/engelske have, som i juni 1996 blev åbnet på opfordring fra publikum.

Da den blev en stor succes, anlagde vi i 1997 den japanskinspirerede vandrehave. I 1998 blev Meditationshaven og Sandhaven anlagt.

I dag er der kun kæledyr på gården. Malkekøerne blev solgt fra i to omgange, tilbage i 1999 og 2001. I 1999 blev halvdelen af kostalden lavet om til en 200 m2 stor butik.

I de senere år er der lagt mere vægt på, at Birkegårdens Haver ikke kun er for gæster med haveinteresse, men også for familier med små og større børn.

Vi håber, I vil nyde en dag i vores smukke, spændende og beroligende omgivelser!

 

Læs også noget af al den omtale, der har været i forbindelse med 20 års jubilæet, der fandt sted 1. juli - med stor festligholdelse søndag 3. juli - med rosendåb, borgmestertaler og musikalsk underholdning:

Nordvestnyt 4/7-2016

 

 

Info

Merry Sørensen
Merry stammer fra Kalundborg. I 30 år underviste hun i porcelænsmaling – de fleste af årene i de lokaler, der i dag er Café Klokkeblomst. Fra 1985-1992 havde hun desuden firmaet Merry’s Design, som solgte smykker af eget design og vaser, lamper etc. på eget designet porcelæn. I dag kaster Merry sin kærlighed på haverne og viden om haver. Hun har besøgt mange, både danske og udenlandske haver for at samle viden og inspiration.

Finn Sørensen
Finn er opvokset på en gård i området og blev i 1967 færdig som landmand på Høng Landbrugsskole. I 1970 købte hanhusmansstedet, der i dag er Birkegårdens Haver.

Merry og Finn blev gift i 1973.