Præriehaven

Blomstrer en prærie?

Det gør den i Birkegårdens Haver! Præriehaven er en staudehave, der bugner overdådigt fra juni. Så husk at tage turen til den anden side af parkeringspladsen til en sjældent smuk have.


Oprindelse
Præriehaven blev anlagt i 2007 med udsigt over markerne og landskabet, så du får følelsen af store vidder og horisont ligesom på en rigtig prærie. Den er anlagt med brede gange, som fører dig op på en lille høj, hvor du kan sidde og nyde synet ud over “sletten”.

Præriehaven er designet af planteekspert Finn Bruun, der har beplantet haven med både kendte og meget sjældne tørketålende stauder. 

Plantevækst
I Præriehaven er der mange forskellige stauder – plantet i grupper og i de skønneste farver. Echinacea, bedre kendt som solhat, er i mange og sjældne sorter. Her er også staudehirse med mørke bordeaux blade, hestemynte, indianermynte i blåt og hvidt, kvæsurt, elefantgræsser, blåtop, asters i smukke farver og mange flere.

 

 

 

Info

Blomstringstider

April: Præriehaven bliver klippet helt ned i begyndelsen af foråret, og i april er det stort set kun jord og ganske lidt plantevækst, der titter frem.

Maj: Stauderne har groet sig lidt større, men dækker stadig ikke jorden, og det er kun allium, som blomstrer. Fra sidst i maj blomstrer den smukke Camassia Cusiekii med de høje blålilla aks spredt ud over hele Præriehaven.

Juni: Først i begyndelseni af juni begynder Præriehaven at ligne noget. Den bliver som ved et trylleslag forvandlet til en tæt staude- og blomsterpragt.

Juli: I juli er haven for alvor smuk, helt tæt og med utallige farvestrålende sorter af solhat og kæmpe Scarbiosa på over 2 meter, som står med gule blomster højt hævet over Jorden, sammen med Skælhoved, kæmpe Veronica,  gule staudesolsikker og jernurten med sin smukke spir i rosa og blåt.

August: Haven har sit højdepunkt i august, her blomstrer asters, solhatten står stadig smukt!

September: Mange af stauderne og græsserne er kæmpe høje i september, og gangene er nærmest blevet tunneler.

Oktober: Selv her allersidst på året er haven smuk i brune og beige farver med høje frøstande og græsser, der svajer i vinden. De fleste af disse planter skaber nogle flotte frøstande, der gør haven smuk helt hen til november/december.