Hvornår blomstrer hvad og hvor ...

April: 

Den dansk/engelske Have - Foråret starter med alle former for løg- og stenhøjs planter bl.a. narcisser, violer og anemoner og der er sat stedmor i flere bede. Alt efter vejret i april blomstrer der også tulipaner. 

Den japanske Have - Om foråret blomstrer kirsebærtræerne og de skønne, store magnolietræer fyldt med flotte hvide, rosa og lilla blomster, de tidlige rhododendron og azalieaer.

Præriehaven - haven bliver klippet helt ned i begyndelsen af foråret, og i april er det stort set kun jord og ganske lidt plantevækst, der titter frem.

Maj: 

Den dansk/engelske Have - I det meste af maj blomstrer der tulipaner, rhododendron og de smukke allium. Når nattefrosten er ovre og tulipanerne er faldet, erstattes de med sommerblomster. Sidst i maj starter stauderne, blomstrende buske og bl.a. paradisæble også deres blomstringstid.

Den japanske Have - Her blomstrer rhododendron og azalea. Azalea bliver i Japan formklippet som bjerge, så de falder ind i naturen sammen med sten og træer. I midten af maj starter blomstringen af japanernes hellige blomst “træpæonen”, som er stor og skøn, den enkelte blomst har en kort blomstring.

Præriehaven - Stauderne har groet sig lidt større, men dækker stadig ikke jorden, og det er kun allium, som blomstrer. Fra sidst i maj blomstrer den smukke Camassia Cusiekii med de høje blålilla aks spredt ud over hele Præriehaven.

Juni: 

Den dansk/engelske Have - Her blomstrer liljer, sommerblomster, pæoner og de tidlige roser, hvor du både kan opleve busk-, klatre- og mange storhovede Austin roser. De fleste roser er remonterende, så de blomstrer helt hen i oktober.

Den japanske Have - De sene træpæoner blomstrer i starten af juni, og i denne måned blomstrer også iris langs søkanten imellem stenene og åkanderne i de japanske søer. Kornus Kausa træet er endnu et højdepunkt i haverne i slutningen af juni, de har en sky af specielle blomster med kun fire kronblade og en lille kugle i midten, som en “tennisbold”.

Præriehaven - Først i begyndelseni af juni begynder Præriehaven at ligne noget. Den bliver som ved et trylleslag forvandlet til en tæt staude- og blomsterpragt.

Juli: 

Den dansk/engelske Have - Her er haven frodigst – med hundredevis af roser, sommerblomster, stauder, græsser; georginer/dahliaer begynder deres farvestrålende blomstring. Her starter også de mange varianter af solhat med at blomstre.

Den japanske Have - I disse månederne er der fokus på de klippede buske og træer og hele designet i de japanske haver, der gør dem så smukke og æstetiske. Her er ingen blomstring.

Præriehaven - I juli er haven for alvor smuk, helt tæt og med utallige farvestrålende sorter af solhat og kæmpe Scarbiosa på over 2 meter, som står med gule blomster højt hævet over Jorden, sammen med Skælhoved, kæmpe Veronica,  gule staudesolsikker og jernurten med sin smukke spir i rosa og blåt.

August: 

Den dansk/engelske Have - Sidst på sommeren er det de farvestrålende dahlia/georginer, sommerfuglebuske, floks, solhatte, montbresia, der danner et stort farvetæppe, som fortsætter ind i september

Præriehaven - Haven har sit højdepunkt i august, her blomstrer asters, solhatten står stadig smukt!

September: 

Den dansk/engelske Have - I september er det dahlia/georginerne, som sætter sit farvepræg på haven, og der blomstrer også de remonterende roser. De mange græsser har vokset sig store og prægtige og med smukke,vejende aks.

Præriehaven - Mange af stauderne og græsserne er kæmpe høje i september, og gangene er nærmest blevet tunneler.

Oktober: 

Den dansk/engelske Have - Når bladene på træer og buske begynder at gå over i de gyldne og røde nuancer, er haven også utrolig smuk – dahlia/geoginerne blomstrer lige til den første nattefrost beskadiger deres vandholdige stilke.

Den japanske Have - Det hele slutter med de gyldne efterårsfarver, der også er en stor højtid i Japan. Her er især Kornus Kausaens flotte røde bær i øjenfaldende, Compactus Benveds ildrøde blade og ahornens gule blade.

Præriehaven - Selv her allersidst på året er haven smuk i brune og beige farver med høje frøstande og græsser, der svajer i vinden. De fleste af disse planter skaber nogle flotte frøstande, der gør haven smuk helt hen til november/december.

Fakta

April: 

- narcisser, violer, anemoner, stedmoderblomster, kirsebærtræerne, magnolietræer, tidlige rhododendron og azaleaer.

Maj: 

- tulipaner, rhododendron, allium, blomstrende buske og træer, bl.a. paradisæble, rhododendron og azalea, “træpæonen”, prærieliljer

Juni: 

- liljer, sommerblomster, pæoner, tidlige roser, iris, åkander 

Juli: 

- roser, sommerblomster, stauder, græsser, varianter af solhat, scarbiosa, skælhoved, staudesolsikker, jernurt

August: 

- dahlia/georginer, sommerfuglebuske, floks, solhatte, montbresia, asters

September: 

- dahlia/georginerne, remonterende roser, græsser

Oktober: 

– dahlia/georginerne, Kornus Kausaens røde bær, Compactus Benveds ildrøde blad, ahornens gule blade