Den dansk/engelske Have

Det hele begyndte her!

Den dansk/engelske Have var den første have, som Birkegårdens Haver åbnede for besøgende tilbage i 1996. I begyndelsen var det særligt den smukke sø i midten, der tiltrak sig opmærksomheden.

I dag er kodeordene for haven form og farveorden. Blomsterne i haven giver året rundt smukke oplevelser i alle regnbuens farver. Stierne og de formklippede buske indrammer haven og er med til at skabe unikke rum, der giver nye og anderledes oplevelser i hvert enkelt bed. 


På tur i haven
En stor smuk guldregn danner indgangsportal til haven. Som besøgende bør man lade sig lede igennem alle havens gange, for på den måde åbenbares bedst de mange små perler, som haven kan tilbyde. 

Den dansk/engelske Have er også kendetegnet ved sine romantiske elementer. Disse er blandt andet: den den store sø, fontænen, den ottekantede pavillon, den smukke smedejernsgynge, de hvide marmorfigurer af yndige damer og svaner, den runde brostensgryde og broen, som fører til Egeskoven.

Der er også en lille guldfiskedam, som ligger for foden af stenhøjen. Bag stenhøjen er placeret et blomsterur, hvor tallene er flot klippet i buskbom, og beplantet med årstidens blomster. Blomsteruret var en gave, og stammer fra Oslo’s Rådhus i Norge. Merry har bl.a. designet barokbedet med smukke røde roser og ornamentbedet som har et hjerte i midten.  


Den store sø
Selvom søen ikke ligger i midten af haven, føles den som midtpunktet. Det var denne sø, der startede “Birkegårdens Haver” læs mere. Her kan du altid finde en siddeplads slappe af, nyde solen eller fodre de mange guldfisk fra broen. Hvis du er heldig, kan du se skildpadderne sole sig på en stamme i vandet.

Søen er omkranset af høje græsser, forskellige iris og store hostaer, og om foråret blomstrer hundredevis af narcisser rundt om søen. 

Info

Blomstringstider

April:  Foråret starter med alle former for løg- og stenhøjs planter bl.a. narcisser, violer og anemoner og der er sat stedmor i flere bede. Alt efter vejret i april blomstrer der også tulipaner. 

Maj: I det meste af maj blomstrer der tulipaner, rhododendron og de smukke allium. Når nattefrosten er ovre og tulipanerne er faldet, erstattes de med sommerblomster. Sidst i maj starter stauderne, blomstrende buske og bl.a. paradisæble også deres blomstringstid.

Juni: Her blomstrer liljer, sommerblomster, pæoner og de tidlige roser, hvor du både kan opleve busk-, klatre- og mange storhovede Austin roser. De fleste roser er remonterende, så de blomstrer helt hen i oktober.

Juli: Her er haven frodigst – med hundredevis af roser, sommerblomster, stauder og græsser. Her starter også de mange varianter af solhat med at blomstre.

August: Sidst på sommeren er det de farvestrålende dahlia/georginer, sommerfuglebuske, floks, solhatte, montbresia, der danner et stort farvetæppe, som fortsætter ind i september

September: I september er det dahlia/georginerne, som sætter sit farvepræg på haven, og der blomstrer også de remonterende roser. De mange græsser har vokset sig store og prægtige og med smukke,vejende aks.

Oktober: Når bladene på træer og buske begynder at gå over i de gyldne og røde nuancer, er haven også utrolig smuk – dahlia/geoginerne blomstrer lige til den første nattefrost beskadiger deres vandholdige stilke.